Kommentator: Popularitetsmåling må skuffe socialministeren

MÅLING: Socialminister Manu Sareen (R) ligger i midten af ministerfeltet, når det kommer til popularitet blandt vælgerne. Det må være en klar skuffelse for en minister, der sidder på sit drømmeområde, mener Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Socialminister Manu Sareen (R) sidder på sit drømmeområde og får generelt god presse. Men særligt de blå vælgere giver ham dårlige karakterer, og derfor opnår han kun en midterplacering i en ny popularitetsmåling udført af Norstat for Altinget.
Socialminister Manu Sareen (R) sidder på sit drømmeområde og får generelt god presse. Men særligt de blå vælgere giver ham dårlige karakterer, og derfor opnår han kun en midterplacering i en ny popularitetsmåling udført af Norstat for Altinget.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Tyson W. Lyall

Social- og integrationsministeriet er hans drømmeministerium, og han har generelt fået god presse. Men selvom Manu Sareen har en meget rund stil, skiller han vandene: Hans middelmådige placering skyldes så udpræget dårlige karakterer fra de blå vælgere. Men en radikal integrationsminister har også svære odds i disse tider

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget
Fakta
Spørgsmålet lød:  
"Hvordan vurderer du ministrenes indsats på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er det dårligste og 10 er det bedste?  

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1004 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative.  
Svarene er indsamlet i perioden 20.-25. februar 2015.

Kilde: Norstat

4,6 på en skala fra 1-10.

Sådan vurderer de danske vælgere socialminister Manu Sareen, når de skal dele karakterer ud til landets ministerkorps.

Det viser en ny måling - udført af Norstat for Altinget. Manu Sareen ligger dermed et stykke under landets mest populære minister, justitsminister Mette Frederiksen (S), som bedømmes til gennemsnitskarakteren 5,6.

0:000:00