Kommuner flytter rundt på ældremilliard

DOKUMENTATION: En lang række kommuner har henvendt sig til Socialministeriet for at få lov til at bruge en del af deres andel af ældremilliarden på noget andet, end hvad de havde søgt om. Se omprioriteringerne her.

Med finansloven for 2014 blev der afsat en milliard kroner fremadrettet målrettet ældreområdet i kommunerne. For at sikre, at pengene går til formålet, skal kommunerne først ansøge om at få midlerne udbetalt til konkrete projekter og efterfølgende aflægge regnskab for, hvordan pengene er brugt. 
Med finansloven for 2014 blev der afsat en milliard kroner fremadrettet målrettet ældreområdet i kommunerne. For at sikre, at pengene går til formålet, skal kommunerne først ansøge om at få midlerne udbetalt til konkrete projekter og efterfølgende aflægge regnskab for, hvordan pengene er brugt. Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

39 kommuner havde i starten af september henvendt sig til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Intergration og Sociale Forhold med ønsker om at bruge en del af deres andel af ældremilliarden på anden vis, end de har ansøgt om.

Enten ved at overføre en del af penge til 2015 eller bruge dem anderledes i 2014 end oprindeligt planlagt. Det viser en opgørelse, ministeriet har lavet for Altinget.

Eksempelvis har Furesø Kommune anmodet om at få lov til at flytte 700.000 kroner fra sociale indsatser til indsatser målrettet demente og deres pårørende, mens Slagelse Kommune har anmodet om at få lov til flytte 800.000 kroner fra 'kompetenceudvikling' til 'hovedrengøreing'.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00