Øget pres for at straffe skoler for mobning

LOVGIVNING: Også SF vil med en ny lov nu tvinge skolerne til at handle, når elever udsættes for mobning. Dermed øges presset for en ny lov, der vil gøre det muligt at straffe skolerne for passivitet. Men undervisningsminister Christine Antorini (S) mener ikke, at sanktioner mod skolerne er vejen frem.

Både Venstre og SF mener - ligesom Red Barnet - at lovgivningen skal skærpes, så også skolerne kan pådrage sig sanktioner, hvis de ikke gør nok for at stoppe mobning blandt eleverne.
Både Venstre og SF mener - ligesom Red Barnet - at lovgivningen skal skærpes, så også skolerne kan pådrage sig sanktioner, hvis de ikke gør nok for at stoppe mobning blandt eleverne.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

I dag er det sådan, at hvis et barn bliver mobbet og retter henvendelse til skolelederen, og lederen ikke gør noget, så har hverken eleven eller forældrene mulighed for at få en anden instans til at vurdere sagen, fordi der ingen klageadgang er. Det vil vi gerne lave om på.

Mimi Jakobsen
Generalsekretær i Red Barnet

Inspireret af en norsk undersøgelse om mobning blandt skoleelever fremsætter SF nu et beslutningsforslag i Folketinget om, at danske skoler skal tvinges til at tage affære, når elever mobbes.

Ifølge SF-formand Pia Olsen Dyhr skal alle børn have et lovmæssigt krav på, at de skal have hjælp, hvis de bliver udsat for mobning. Blandt andet mener partiet, at børnene skal have adgang til at klage til Folketingets Ombudsmand, hvis skolerne ikke gør nok for at standse mobning.

SF-formanden erkender, at mange skoler gør en stor indsats for at stoppe mobning – men understreger, at den kendsgerning, at mange børn stadig udsættes for mobning, viser, at ”vi er nødt til at gøre mere.” Og her skal skolerne ind i kampen, mener Pia Olsen Dyhr.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00