Analyse af 
Kasper Frandsen

Regeringspartier samler sig om kamp mod social arv

ANALYSE: De Radikale og Socialdemokraterne gør klar til at tage et livtag med negativ social arv før valget. Her er der muligheder for en fælles dagsorden, der kan tydeliggøre forskellen mellem regeringen og den borgerlige opposition. 

Kampen mod negativ social arv og dermed bedre forhold for udsatte børn, har begge regeringspartier klar i pipelinen op til folketingsvalget.
Kampen mod negativ social arv og dermed bedre forhold for udsatte børn, har begge regeringspartier klar i pipelinen op til folketingsvalget.Foto: Colourbox
Kasper Frandsen

Regeringen har brug for en dagsorden, som kan lægge afstand til den borgerlige opposition, for man ønker ikke fokus på udlændingeområdet, og på sundhedsområdet er regeringen netop blevet overbudt med en mia. kr. af Venstre.

Fra analysen
...

Konturerne til en ny, fælles dagsorden frem mod det kommende folketingsvalg for De Radikale og Socialdemokraterne er så småt ved at tegne sig i horisonten.

De to regeringspartier har således begge i den seneste tid luftet ideer om, at samfundets allersvageste skal løftes ved at bryde den negative sociale arv.

Det sker relativ kort tid før partiernes landsmøder, der ligger samtidigt den 20. og 21. september i år og bliver de sidste for begge partier, før statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) trykker på den famøse valgknap.

0:000:00