S: EU-forbehold rammer danske voldsramte kvinder

FORBEHOLD: Ifølge europaparlamentariker Britta Thomsen (S) betyder det danske retsforbehold, at et nyt EU-direktiv, der vil hjælpe voldsramte, kvinder ikke gælder i Danmark.
Et nyligt vedtaget EU-direktiv skal sikre voldsramte kvinders ret til beskyttelse. Men direktivet gælder ikke danske kvinder på grund af Danmarks retsforbehold. Den socialdemokratiske europaparlamentariker Britta Thomsen mener, at Danmarks position uden for det retlige samarbejde er absurd.

"Som europaparlamentariker må jeg endnu engang understrege det helt absurde i, at Danmark står uden for det retlige samarbejde i EU. Nu går det ud over danske voldsramte kvinder, som ikke får samme muligheder for beskyttelse som kvinder i resten af EU," udtaler Britta Thomsen.

Direktivet har til formål at sikre, at ofre for kriminelle handlinger, der har fået politibeskyttelse i et EU-land, også er beskyttet, hvis de vælger at flytte til et andet EU-land. Ligeledes vil et polititilhold udstedt til gerningsmanden også gælde i andre EU-lande.

"Partnervold rammer hvert år op mod 70.000 personer i Danmark, heraf er hovedparten kvinder. I EU anslår man, at vold rammer 1 ud af 4 kvinder. Jeg glæder mig over, at vi fra EU's side nu prioriterer disse kvinders sikkerhed. Derfor må vi have det danske retsforbehold til afstemning hurtigst muligt, så også danske kvinder bliver omfattet den nye lovgivning," mener Britta Thomsen.

0:000:00