Venstre varsler opgør med social-indsatsen

OPGØR: Ender Venstre i regering efter næste folketingsvalg, bliver en social genopretning af Danmark en af partiets mærkesager. Konsekvens og faste krav bliver nøgleord i et opgør med den eksisterende socialindsats. Partiets planer får blandet modtagelse blandt aktører på området.

Sættes Venstre i spidsen for en regering efter det kommende folketingsvalg, bliver en social genopretning af Danmark ifølge Lars Løkke Rasmussen en "hovedopgave" for partiet. Genopretningen vil betyde et opgør med den nuværende socialindsats og et øget fokus på krav og konsekvens.    
Sættes Venstre i spidsen for en regering efter det kommende folketingsvalg, bliver en social genopretning af Danmark ifølge Lars Løkke Rasmussen en "hovedopgave" for partiet. Genopretningen vil betyde et opgør med den nuværende socialindsats og et øget fokus på krav og konsekvens.    Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Tyson W. Lyall

Vi kan ikke gøre, som vi plejer. Vi kan ikke holde os til det, vi kender. Det, vi kender, er nemlig ikke godt nok. Vi må ikke komme dertil, hvor vi ikke tør at gøre det nødvendige, fordi det kræver, at der stilles krav - og medfører konsekvenser.

Lars Løkke Rasmussen
Formand, Venstre

69 kommuner anvender én eller flere evidensbaserede metoder på børne- og ungeområdet. Det betyder så, at vi har 29 kommuner, som ikke bruger noget som helst, og som groft sagt ikke ved, hvad de render og laver.

Karen Ellemann
Socialordfører, Venstre

”Det bliver en hovedopgave for en venstreledet regering at sætte sig i spidsen for en social genopretning af Danmark.”

Sådan lød budskabet fra Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, da partiet fredag i sidste uge inviterede til konference om sociale udfordringer for landets børn og unge.

Folketingets største parti mener nemlig, at den eksisterende indsats særligt overfor børn og unge har spillet fallit. Derfor er der brug for en grundlæggende omkalfatring af indsatsen på området, lyder forklaringen.

0:000:00