Medicin

Eksportstrategi og fokuseret forskning skal styrke medicinalindustrien

MILLIARDER: Medicinal- og medicoindustrien tegner sig for 17 procent af den danske eksport. Målet er at fordoble eksporten til 200 milliarder kroner. Og i håbet om at nå det præsenterede sektoren fredag sine anbefalinger til regeringen.

Kræver adgang til Altinget | Sundhed

Læs vækstteamets 17 anbefalinger

DOKUMENTATION: Vækstteamet for life science med Kåre Schultz i spidsen har nu lanceret 17 hovedanbefalinger, som har til sigte at understøtte life science-områdets fortsatte udvikling inden for forskning, innovation og produktion. Læs dem her.

Kræver adgang til Altinget | Sundhed

DF: Derfor skal flere kunne sove ind i døden

TV: Ingen skal lide på dødslejet, mener Dansk Folkepartis Liselott Blixt, og derfor skal muligheden for at lade patienter sove ind i døden udbredes blandt lægerne til flere sygdomme, mener hun.

Medicinrådet sander til i ansøgninger

PRIORITERING: Der skal ske afgørende ændringer i Medicinrådets måde at arbejde på, hvis ikke adgangen til ny medicin skal forsinkes, mener Danske Patienters repræsentant i rådet. Lif venter med at udtale sig til efter krisemøde. 

Kræver adgang til Altinget | Sundhed

Regeringen opruster Lægemiddelstyrelsen

TV: Der bliver både oprustet økonomisk og personalemæssigt i Lægemiddelstyrelsen. Det slog Ellen Trane Nørby (V) fast på et pressemøde onsdag. Se klippet fra pressemødet her.

Kræver adgang til Altinget | Sundhed