Danmarks Apotekerforening

Apotekerforening: Færre udsving i medicintilskud

DEBAT: Mange udsatte og dårligt stillede borgere gennemfører ikke deres behandling, fordi de ikke har råd til medicinen. Det skyldes især, at tilskuddene til medicin er ujævnt fordelt over året. Derfor skal systemet laves om, skriver Anne Kahns, formand for Danmarks Apotekerforening.

Apoteker: Fejlmedicinering koster dyrt

DEBAT: Fejlmedicinering i praksissektoren koster samfundet dyrt i form af store udgifter til opfølgning, mener apoteker Paul Bundgaard. Erkender og retter vi disse fejl, vil besparelsespotentialet være stort.

Bredt flertal bag apoteksreform

MEDICIN: Alle partier med undtagelse af Liberal Alliance ventes i dag at stemme for et lovforslag, der skal øge konkurrencen og tilgængeligheden hos landets apoteker. 

Kræver adgang til Altinget | Sundhed

Apoteker dybt uenige med patient- og forbrugerorganisationer

LOVÆNDRING: Danmarks Apotekerforening advarer om, at regeringens forslag til modernisering af apoteksektoren vil give danskerne længere til apoteket og dårligere patientsikkerhed. Danske Patienter og Forbrugerrådet deler ikke frygten.

Kræver adgang til Altinget | Sundhed

Hækkerup: Apoteker skal ikke være del af detailhandlen

REFORM: Regeringen lægger op til, at apotekernes monopol består. Men der åbnes angivelig op for flere filialer og mere konkurrence mellem apotekerne. Matas er skuffet over meldingen, mens Apotekerforeningen er positiv.

Kræver adgang til Altinget | Sundhed

Hækkerup: Lægerne har ansvaret for patienternes samlede medicinering

MEDICIN: Der er ingen grund til at lave nationale retningslinjer for at sikre opgør med mange patienters medicin-rod. Lægerne har allerede ansvaret, påpeger sundhedsministeren ligesom KL og Danske Regioner. Lægerne undrer sig.

Kræver adgang til Altinget | Sundhed

Kommission: Liberaliser apoteksområdet

MEDICIN: Produktivitetskommissionen foreslår at lade materialister, supermarkeder og andre ikke-farmaceuter eje apoteker, hvis de har farmaceuter ansat. Anbefalingen har angiveligt ikke politisk opbakning.

Kræver adgang til Altinget | Sundhed

Regering dropper apoteks-liberalisering

APOTEKER: Regeringspartiet Konservative jubler over, at det er besluttet, at regeringens egen plan om at liberalisere apotekssektoren er droppet.

Kræver adgang til Altinget | Sundhed

Apoteker vil moderniseres

FREMTID: I et et nyt strategioplæg fremlægger Danmarks Apotekerforening en lang række initiativer til at forbedre og forny apotekssektoren.

Kræver adgang til Altinget | Sundhed