Aktører: Udredningsgarantien er regeringens bedste tiltag

TILBAGEBLIK: Både læger, sygeplejersker, patienter og privathospitaler ser udredningsgarantien som et af de bedste initiativer fra regeringen i det forgangne folketingsår.
Radikales sundhedsordfører giver Lægeforeningen og Kræftens Bekæmpelse ret i, at rygeloven burde have været strammet yderligere.
Radikales sundhedsordfører giver Lægeforeningen og Kræftens Bekæmpelse ret i, at rygeloven burde have været strammet yderligere.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Regeringen skal da have ros for at overtage VK-regeringens plan om at indføre ret til hurtig og sammenhængende udredning i tilknytning til de udrednings- og diagnosecentre, som regionerne er i gang med at etablere.

Sophie Løhde
Sundhedsordfører (V)

Den kommende udredningsgaranti for fysisk og psykisk syge patienter. Det er et af de bedste initiativer fra S-SF-R-regeringens første folketingsår.

Det mener både Dansk Sygeplejeråd, Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker (BPK) og Lægeforeningen i en rundspørge, som Altinget har lavet til otte aktører på sundhedsområdet (se linkboks). Her har Altinget bedt dem fremhæve gode og dårlige lovforslag og initiativer fra folketingsåret.

"Diagnosegarantien er et kæmpe skridt fremad og kan blive en markant forbedring af patienters rettigheder, hvis den implementeres i takt med de intentioner, som ligger i regeringens udspil," siger Lars Engberg fra Danske Patienter i rundspørgen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00