Danske Patienter kritiserer nye momsregler  

FINANSLOV: Danske Patienter kritiserer regeringen for at skære i støtten til patientforeningerne ved at sløjfe den såkaldte momskompensationsordning. Røde ordførere forstår frustrationen, mens Liberal Alliance afviser kritikken.

<span>Regeringen vil fjerne momskompensationsordningen for 1039 almennyttige foreninger, som Danske Patienters medlemmer er en del af. <div><br></div></span>
Regeringen vil fjerne momskompensationsordningen for 1039 almennyttige foreninger, som Danske Patienters medlemmer er en del af.

Foto: /ritzau/Sara Skytte
Fakta
Momskompensationsordningen betyder, at almennyttige foreninger kan få refunderet momsen på forskellige udgifter, som foreningerne ikke kan tjene yderligere på. I patientforeningernes tilfælde er det for eksempel de ting eller ansatte, foreningerne bruger penge på for at kunne hjælpe og rådgive patienter og pårørende gratis.

“Det er virkelig fatalt.”

Sådan mener formand Camilla Hersom fra Danske Patienter om et af regeringens forslag til finansloven, hvor patient- og pårørendeforeninger står til i gennemsnit at miste to procent af deres budgetter.

“Mange af vores medlemsforeninger har ikke så mange penge at flytte rundt på. De skal så forsøge at finde finansiering et andet sted – men det er et problem, for de penge, man kan søge i fonde og lignende, er ofte meget stramt bundet til helt konkrete projekter. Det er ikke midler, man kan bruge til foreningernes grundfunktion: den frie rådgivning og støtte,” siger Camilla Hersom i en pressemeddelelse.

0:000:00