Danskere bakker op om rygeloven

NY VIDEN: Mandag Morgen og Trygfonden har i en ny rapport gransket danskernes holdninger til forebyggelse. Rapporten viser blandt andet, at 73 procent af danskerne bakker op om rygerloven, mens 61 procent mener, at det er det offentliges ansvar at sikre en sund levevis.

Foto: Linda Kastrup / Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvad er sundhed for danskerne? Og hvor går grænsen mellem det offentliges og individets ansvar for leve sundt? Det er nogle af de spørgsmål, som Mandag Morgen og Trygfonden har stillet over 5.000 danskere i en ny rapport om forebyggelse:

Rapporten, "Mellem broccoli og bajere – forebyggelse ifølge danskerne", består blandt andet af en række kvalitative interviews om danskernes sundhed, mens 5.000 danskere er blevet stillet en række mere konkrete spørgsmål.

Her svarer blandt andet 61 procent af de adspurgte, at de er enige i udsagnet om, at det er det offentliges ansvar at “fremme sund livsførelse”.

Dokumentation

Om Rapporten

Mellem broccoli og bajere – forebyggelse ifølge danskerne er den tredje i en række af rapporter,
der afdækker danskernes holdninger og ønsker til forebyggelse og sundhedsfremme.

Rapporten gennemgår de vigtigste resultater af en befolkningsundersøgelse gennemført i 2016 og tegner et billede af udviklingen i danskernes holdninger siden den første forebyggelsesundersøgelse i 2007.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00