Danskere: Sundhedsvæsnet bliver dårligere

MÅLING: Næsten halvdelen af danskerne synes, sundhedsvæsnet er blevet dårligere eller markant dårligere de seneste år, indikerer ny meningsmåling.
Professor i statskundskab Jørgen Goul Andersen og professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard fra Aalborg Universitet ville begge have svaret, at sundhedsvæsnet er blevet bedre de seneste år. Men de har nogle bud på, hvorfor flest svarede negativt i undersøgelsen.
Professor i statskundskab Jørgen Goul Andersen og professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard fra Aalborg Universitet ville begge have svaret, at sundhedsvæsnet er blevet bedre de seneste år. Men de har nogle bud på, hvorfor flest svarede negativt i undersøgelsen.Foto: Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Om målingen:

Målingen er baseret på 1027 deltagere.  

Deltagerne blev spurgt: Hvordan mener du, at sundhedsvæsnet har udviklet sig de seneste år i forhold til at sikre patienterne en god behandling?

Svar:  

  • Det er blevet lidt bedre: 19.7%
  • Det er blevet markant bedre: 5.8%
  • Det er blevet lidt dårligere: 22.4%
  • Det er blevet markant dårligere: 24.5%
  • Det er hverken blevet bedre eller dårligere: 20.9%
  • Ved ikke: 6.7 %

Svarene er derefter blevet puljet i kategorierne, der fremgår af diagrammet.

Målingen er udført af A&B Analyse A/S.

47 procent af danskerne vurderer, at sundhedsvæsnet enten er blevet "lidt dårligere" eller "markant dårligere" de seneste år. Det viser en meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk.

Kun halvt så mange, 26 procent, har den modsatte holdning og har svaret "lidt bedre" eller "markant bedre" til samme spørgsmål. 

Svarene kommer i kølvandet på nogle år, hvor sundhedsområdet som følge af den økonomiske krise ikke længere har fået så store bevillingsløft som under det økonomiske opsving. Omvendt har sundhedsområdet modsat mange andre områder ikke direkte fået en tur med sparekniven i form af faldende bevillinger.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00