Forhandlinger om handlingsplan skudt i gang

FORHANDLINGER: Blå bloks sundhedsordførere og sundhedsministeren har nu taget hul på forhandlingerne om handlingsplanen for den ældre medicinske patient.

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Fire borgerlige partier, 805 millioner kroner,og et vedvarende problem for sundhedsvæsenet. Det er hovedingredienserne i de kommende forhandlinger om den nationale handlingsplan for de ældre medicinske patienter. En patientgruppe, som man bredt politisk i mange år har ønsket at sikre bedre forhold.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) mødtes tirsdag med sundhedsordførerne fra Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti til et indledende møde om indholdet i den kommende handlingsplan for de ældre medicinske patienter. En handlingsplan, som tager udgangspunkt i et fagligt oplæg fra Sundhedsstyrelsen.

Næste møde er allerede torsdag. I sundhedskredse er der stor spænding omkring, hvordan politikerne ender med at blive enige om at fordele de 805 millioner, der skal bruges over fire år. To af hovedlinjerne er blandt andet, hvor stor en del af pengene, som skal bruges i henholdsvis regionalt og kommunalt regi.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00