Formand: Vi skal ikke reklamere med udokumenterede behandlinger 

INTERVIEW: Formanden for Dansk Kiropraktorforening vil knytte kiropraktorerne endnu tættere sammen med resten af sundhedsvæsenet. Samtidig lover hun, at kiropraktorerne vil sikre dokumentation for stadig flere behandlinger.

<div>Formanden for Dansk Kiropraktorforening,&nbsp;Lone Kousgaard Jørgensen, har kiropraktor-praksis i Sønderborg.</div>
Formanden for Dansk Kiropraktorforening, Lone Kousgaard Jørgensen, har kiropraktor-praksis i Sønderborg.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Patienter, som er blevet henvist til kiropraktisk behandling i stedet for operation, er ofte lidt skuffede. Det virker som om, at de anser operationen for finere eller lidt mere effektiv. 

Lone Kousgaard Jørgensen
Formand, Dansk Kiropaktorforening

Danskerne skal ikke opfatte det som en nitte, hvis de bliver tilbudt kiropraktisk behandling i stedet for en operation til deres rygproblemer. Der skal evidens bag stadig flere kiropraktiske behandlinger, og læger og kiropraktorer skal være bedre til at tale sammen.

Sådan lyder tre af prioriteterne fra kiropraktorenes formand, Lone Kousgaard Jørgensen. Hun har nu siddet et år i formandsstolen. Og det er en tilfreds formand, som gør status.

”For det første kan vi mærke, at vi bliver stadig mere accepterede som en ligeværdig del af det danske sundhedsvæsen,” siger Lone Kousgaard Jørgensen.

0:000:00