Høje medicinpriser er et europæisk problem

PRISER: Ny medicin til hospitalbehandling bliver dyrere og dyrere, og det ses ikke kun i Danmark. Det er et europæisk problem, og derfor bør løsningen også være europæisk, lyder det fra ekspert.

Høje medicinpriser giver udfordringer for regionerne. Men lande som Frankrig og Belgien er også optagede af at komme de høje medicinpriser til livs.
Høje medicinpriser giver udfordringer for regionerne. Men lande som Frankrig og Belgien er også optagede af at komme de høje medicinpriser til livs.Foto: Colourbox
Kasper Kaasgaard

I teorien er det helt klart muligt for medlemslande at samarbejde om at købe medicin. Og jeg tror, det vil ske før eller siden.

David Earnshaw
Leder af Burson-Marstellers Bruxelles-kontor

BRUXELLES: Udgifterne til sygehusmedicin fylder stadigt mere i regionernes budgetter. Det får debatten i Danmark til at rase om, hvad man kan gøre ved det, men det er ikke kun et dansk problem.

”Medicinpriser er et emne, som hele Europa er nødt til at snakke om. Den nuværende tendens med stigende priser på ny medicin er simpelthen ikke holdbar, og den truer med at underminere bæredygtigheden af adgangen til sundhedssystemet og øge uligheden i Europa,” siger Roberto Frontini, formand for European Association of Hospital Pharmacists (EAHP).

EAHP er en sammenslutning af indkøbere af sygehusmedicin, der står sammen og deler erfaringer. Danmark er blandt de oprindelige seks medlemmer fra foreningens start i 1969. I dag er over 30 lande repræsenteret.

0:000:00