Læger og patienter: Psykiatri var sæsonens lyspunkt

OVERBLIK: Regeringens psykiatrihandlingsplan og psykiatri-satspuljeforliget på 2,2 mia. kr. er det bedste, der sket på sundhedsområdet i en ellers tynd sundhedspolitisk sæson, mener man i Lægeforeningen og Danske Patienter.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

De historisk lave bevillinger til sundhedsvæsnet har lagt en alvorlig dæmper på mængden af nye initiativer og omfanget af dem. Sådan lyder en af de mere negative vurderinger fra Lægeforeningen og Danske Patienter om den forløbne politiske sæson på sundhedsområdet.

Formanden for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, peger på økonomiaftalerne mellem regeringen og regionerne. Både den, som gælder for i år - og aftalen for 2015, som blev indgået 3. juni i år. Begge aftaler indebærer historisk lave løft af sundhedsvæsnet på 500 millioner.

"Der ikke længere den store strøm af penge til sundhedsområdet. Det har de to seneste økonomiaftaler vist i al tydelighed. Det begrænser mulighederne for at tage højde for, at vi får flere ældre og kronisk syge, som vil øge presset på hele sundhedsvæsenet de kommende  år. Samtidig mærker sundhedspersonalet mange steder allerede nu konsekvenserne i form effektiviseringskrav," siger Mads Koch Hansen, der ved økonomiaftalens indgåelse i juni kritiserede regeringen for at nedprioritere sundhedsvæsnet.

0:000:00