Læger, sygeplejersker og regioner: Finanslov mangler fokus på sundhed

OVERBLIK: Sundhedsvæsnets aktører kritiserer regeringens finanslovudspil for 2018. Ifølge Lægeforeningen er det afgørende for patienterne, at den endelige aftale kommer til at indeholde flere penge og afskaffelse af produktivitetskravet.

Både regioner, læger, sygeplejersker og patienter er utilfredse med finanslovsudspillet for 2018 og efterspørger flere penge og afskaffelse af produktivitetskravet. 
Både regioner, læger, sygeplejersker og patienter er utilfredse med finanslovsudspillet for 2018 og efterspørger flere penge og afskaffelse af produktivitetskravet. Foto: Colourbox

Finanslovudspillet for 2018 bød på 500 millioner til sundhedsområdet, som allerede var afsat med økonomiaftalen. Regeringen lover derudover 500 millioner mere, som skal deles mellem sundheds- og ældreområdet med særligt fokus på det nære sundhedsvæsen.

Men det er slet ikke godt nok ifølge blandt andre Lægeforeningen, der frygter, at finansloven i den nuværende form vil få konsekvenser for sygehusene og dermed patienterne. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

“Det er nødvendigt, at den endelige aftale om finansloven får løst det problem ved at sikre flere penge til sygehusene og afskaffe produktivitetskravet, som udhuler sygehusenes økonomi”, siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00