Løhde: Postnummeret er desværre alt for afgørende

OVERDRAGELSE: Der er rigeligt at tage fat på, proklamerede den nye sundhedsminister Sophie Løhde, da hun overtog stafetten fra Nick Hækkerup. Der skal være mindre geografisk ulighed i sundhed, lød det.

Nick Hækkerup giver Sophie Løhde tre pakker lakrids og en bog om mænds sundhed.<br>
Nick Hækkerup giver Sophie Løhde tre pakker lakrids og en bog om mænds sundhed.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Hjalte T. H. Kragesteen

Postnummeret er desværre alt for afgørende i forhold til, hvor hurtig behandling man får som eksempelvis kræftpatient.

Sophie Løhde (V)
Sundheds- og ældreminister

"Nu får du et glas. Her får du et glas mere. Så kan du jo følge dit eget råd om at tage to glas, og du må også selv klare det med at tage på konen."

Den nye sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) var i sit kække hjørne, da hun mandag eftermiddag fik overdraget ansvaret for sundheds- og ældreområdet fra afgående sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

Ved den traditionsrige udveksling af gaver fik Nick Hækkerup nemlig to vinglas og en flaske rødvin. Det var med henvisning til, at Nick Hækkerup i et interview med Deadline gav sit bud på, hvordan danskerne kunne efterleve de nye råd om maksimalt to genstande om dagen.

Dokumentation

Blå bog:

Sophie Løhde Jacobsen, født 11. september 1983 i Birkerød, datter af direktør Ole A. Jacobsen og kunsthandler og fhv. borgmester Karin Løhde.

Folketingsmedlem for Venstre i Nordsjællands Storkreds fra 13. november 2007.
Kandidat for Venstre i Egedalkredsen fra 2007.

Sundhedsordfører fra 2011, kommunalordfører 2010-2011, forebyggelsesordfører, psykiatriordfører, SU-ordfører og ordfører for Færøerne 2007-2011. Medlem af Sundheds- og Forbyggelsesudvalget, Kommunaludvalget, Europaudvalget, Socialudvalget og Færøudvalget.

Medlem af amtsrådet i Frederiksborg Amt 2002-2006, formand for psykiatriudvalget, næstformand for udvalget for uddannelse, erhverv og kultur og medlem af kulturrådet.
Medlem af kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune 2006-2007, medlem af sammenlægningsudvalget, næstformand for kultur- og fritidsudvalget og medlem af social- og sundhedsudvalget.
Medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden 2006-2008, medlem af forberedelsesudvalget, forretningsudvalget og underudvalget for psykiatri og socialområdet.

Bachelor i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation, Copenhagen Business School, fra 2004 til 2007.
Projektkonsulent, Kristiansen Strategy, 2007.
Politisk assistent for MF Michael Aastrup Jensen, Christiansborg, fra 2005 til 2007.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00