Millionprojekt skal sælge dansk telemedicin

TELEMEDICIN: Fire GTS-institutter får 31,5 millioner kroner til at udvikle et sæt nye standarder, som skal lære virksomheder og kommuner at tale sammen. Målet er at gøre Danmark til telemedicinsk foregangsland.
Med en bevilling på 31,5 millioner tager fire GTS-institutter nu fat på at udvikle en model, som skal gøre det lettere for virksomheder at samarbejde med den offentlige sektor om udvikling af telemedicin.
Med en bevilling på 31,5 millioner tager fire GTS-institutter nu fat på at udvikle en model, som skal gøre det lettere for virksomheder at samarbejde med den offentlige sektor om udvikling af telemedicin.Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Personalet på en sygehusafdeling, som ønsker at forbedre arbejdsforholdene ved at indkøbe ny teknologi, burde ikke skulle forholde sig til, hvilke produkter og standarder der matcher deres ønsker.

Birgit Lübker
Seniorkonsulent, Teknologisk Institut

Målet er det samme, som Lars Kolind præsenterede det på Altinget.dk i sidste uge.

Det danske potentiale for at blive foregangsland inden for udvikling og afprøvning af telemedicin skal udnyttes.

Men hvor erhvervsmandens medicin først og fremmest var en beskæring af det rekordhøje skattetryk, sigter et nyt projekt med et budget på 31,5 millioner kroner mod udviklingen af et fælles sæt standarder, som skal gøre det lettere for virksomheder og kommuner at tale sammen.

Dokumentation

Projektet skal udvikle rammer og værktøjer, der skaber sammenhæng og fremdrift for telemedicin og velfærdsteknologi i Danmark.

Der bliver udviklet et såkaldt telemedicinsk økosystem baseret på den nyeste viden på feltet og en grundig kortlægning af området.

Økosystemet vil omfatte forretningsmodeller og fælles tekniske snitflader, kerneteknologi og infrastruktur, som giver kommercielle udbydere inden for telemedicin mulighed for at tilbyde deres forskelligartede komponenter i en samlet ramme, hvorfra løsninger kan sammensættes på tværs af forskellige leverandører og brugere.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00