PLO-formand gik selv – for at undgå sparket

ANALYSE: Efter kritikerfløjen i PLO fik flertal i foreningens øverste beslutningsorgan i december, har det været et spørgsmål om tid, før Bruno Melgaard ville blive væltet som formand. Nu er han gået selv. Afgangen kan få markante konsekvenser for regeringens planer for almen praksis.

Bruno Melgaard Jensen forklarer sin afgang som PLO-formand med, at han ikke kan føre den politiske linje, som han ønsker.
Bruno Melgaard Jensen forklarer sin afgang som PLO-formand med, at han ikke kan føre den politiske linje, som han ønsker.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

De praktiserende læger skal finde en ny formand for PLO. Det er faktum, efter den nuværende formand, Bruno Melgaard Jensen, torsdag aften meldte ud, at han træder tilbage i utide. (Læs pressemeddelelsen her).

Formelt var Bruno Melgaard Jensen først på valg til efteråret. Men efter at den såkaldte SPRAL-fløj i december fik flertal i PLO’s øverste beslutningsorgan, har hans dage som formand været talte. Ifølge kilder, Altinget har talt med, har det stort set kun været et spørgsmål om, hvorvidt Bruno Melgaard Jensen ville blive udfordret i efteråret eller på det repræsentantskabsmøde, som finder sted 11. april.

I pressemeddelelsen slår han da også fast, at hans afgang skyldes uenighed. 

0:000:00