Regering dropper apoteks-liberalisering

APOTEKER: Regeringspartiet Konservative jubler over, at det er besluttet, at regeringens egen plan om at liberalisere apotekssektoren er droppet.
Fakta

Regeringens vækstforum foreslog for 2 måneder siden følgende:

Liberalisering af apotekersektoren:
Det undersøges nærmere hvordan apotekersektoren kan liberaliseres. Det kan fx ske ved at tillade fri etablering af apoteker for alle, der opfylder nærmere fastsatte objektive kriterier, og gennem lempelse af reglerne for åbningstider og sortiment. De konkrete tiltag baseres på analyser af de økonomiske og tilgængelighedsmæssige konsekvenser.
Herudover undersøges mulighederne for en gradvis afskaffelse af den omsætningsbestemte udligningsordning, og der udarbejdes i den forbindelse alternative modeller for distribution af medicin samt rådgivning i landdistrikter og mindre byer.


Kilde: Vækst og fornyelse gennem øget konkurrence
Danmarks Apotekerforening kan tørre sveden af panden. Det er en realitet, efter at den konservative pressetjeneste i går bedyrede, at forslaget om liberalisering af apotekerne er taget ud af regeringens forhandlinger om en vækstplan.

Det er ellers ikke mere end to måneder siden, at regeringens Vækstforum slog fast, at apoteksektoren skulle liberaliseres. Her var planer om, at den økonomiske udligningsordning skulle ændres, ligesom at der var planer om, at kæder som for eksempel Matas skulle kunne begynde at drive apoteker. Det skulle ske for at skabe mere konkurrence og skabe bedre service.

Men når regeringen i dag, torsdag 20. januar, tager hul på forhandlingerne om sin vækstplan, er forslaget om liberalisering af apotekerne taget ud.

Det Konservative Folkeparti er glade for, at forslaget om en liberalisering af apotekssektoren er væk.

0:000:00