Venstre afviser klapjagt på røde sundhedstiltag

INTERVIEW: På trods af at Venstre kraftigt har kritiseret en række af regeringens tiltag på sundhedsområdet, så vil partiet ikke rulle dem alle tilbage efter et valg, fortæller Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde.  

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Generelt bygger vores udspil oven på regeringens. Og især med kronikerområdet, der har vi ikke de store uenigheder med regeringen.

Sophie Løhde (V)
Sundhedsordfører

Det er ikke alt, som Venstre har stemt imod eller kritiseret regeringen for at indføre på sundhedsområdet, som vil blive ændret, hvis en borgerlig regering vinder næste valg. Det fortæller Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde.

Det sker i et interview om, hvad vælgerne kan regne med sker, hvis en Venstre-ledet regering bliver en realitet efter et valg. Her mens valget rykker nærmere blafrer to spørgsmål: Hvad vil Venstre rulle tilbage af Thorning-Schmidt-regeringens egne initiativer? Og vil Venstre genindføre de borgerlige tiltag som VK-regeringen indførte, men som Thorning og Co. har afskaffet?

Eller det vil sige, der er faktisk tre spørgsmål. Fordi hvor mange penge mener Venstre, at sundhedsområdet skal have tilført i de næste tre år? Det har man i partiet ikke lagt sig fast på. SR-regeringen, SF og Enhedslisten er blevet enige om i finansloven for 2015, at man på sundhedsområdet fra 2015 til 2018 vil tilføre sundhedsområdet 6,5 milliarder ekstra. 

0:000:00