De fleste kommuner er nu klar med risikovurdering af PCB-skoler

PCB: Et flertal af de danske kommuner har enten foretaget eller igangsat en screening af PCB i deres folkeskoler. Det viser en ny oversigt, som Energistyrelsen står bag.
De fleste kommuner er nu klar med en risikovurdering af PCB i deres folkeskoler. Det viser en oversigt, som Energistyrelsen står bag.
De fleste kommuner er nu klar med en risikovurdering af PCB i deres folkeskoler. Det viser en oversigt, som Energistyrelsen står bag.Foto: Colourbox
Energistyrelsen har offentliggjort en oversigt over, hvilke kommuner der enten allerede har foretaget eller planlægger at foretage en risikovurdering af PCB i skoler bygget før 1977. Af oversigten fremgår det, at de fleste kommuner er i gang.

For at finde ud af, hvor stort problemet reelt er, bad Energistyrelsen i august 2013 konsulentfirmaet Epinion om at ringe til samtlige af landets kommuner for at finde ud af, hvorvidt kommunerne har gennemført eller igangsat en screening af deres skoler.

Kortlægningen viste, at PCB er særligt udbredt i den danske bygningsmasse fra før 1977, hvor stoffet blev forbudt, og at netop landets skoler er hårdt ramt, fordi mange af disse er opført i perioden 1965-1969, hvor brugen af PCB var på sit højeste.

Fejl i registreringen
Flere kommuner blev i rundringningen ved en fejl dog registreret som inaktive, når det kom til håndteringen af PCB i deres skoler, angiveligt fordi de havde misforstået spørgsmålene i rundspørgen.

Den misforståelse er nu ryddet af vejen, og resultatet af rundspørgen er, at:

Oversigten med status over de enkelte kommuners håndtering af PCB i deres folkeskoler kan findes i linket i højre side.

0:000:00