Debat

Aktører sender ønsker til ny regering

TRANSPORTDEBATTEN: Hvordan man end vender og drejer det, er folketingsvalget ikke langt væk. Transportdebatten sætter derfor fokus på, hvordan transportpolitikken skal se ud efter valget. Mød panelet her.

Foto: Henrik Sørensen/ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Folketingsvalget står for døren.

Helle Thorning-Schmidt (S) har indtil september, før valget skal afholdes, og derfor stiller Transportdebatten en række centrale aktører spørgsmålet: "Hvad skal en ny regering prioritere, hvis du kunne bestemme?"

Gennem de næste uger vil en bred vifte af aktører således komme med deres bud på, hvad der skal være øverst på dagsordenen efter næste valg.

Mød hele panelet her:

Klaus Bondam
Direktør i Cyklistforbundet. Klaus Bondam er tidligere institutleder ved Det Danske Kulturinstitut/Benelux og har desuden været teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune. Han har gået på Skuespillerskolen ved Odense Teater.

Gitte Lillelund Bech
Direktør for Danske Havne. Gitte Lillelund Bech har siddet i Folketinget for Venstre fra 1999-2013. Hun var fra 2010-2011 forsvarsminister og har desuden været transportpolitisk ordfører fra 2005-2006. Hun er uddannet cand.merc.mat ved Handelshøjskolen i København.

Erik Østergaard
Administrerende direktør i DTL - Danske Vognmænd siden 2005 og formand for Nordic Logistics Association siden 2012. Erik Østergaard har tidligere været direktør i Scandlines AG Group og inden da planlægningschef i DSB Rederi. Han er rederiuddannet, HD og MBA.

Jan Villadsen
Jan Villadsen er formand for 3F Transport. Han er chefforhandler på det såkaldte normallønsområde, hvor lønnen aftales centralt med arbejdsgiverne i blandt andet DI og Dansk Erhverv. Internationalt er Jan Villadsen formand for Nordisk Transport Forbund. Han sidder desuden i ledelsen af det Internationale Transport Forbund (ITF) og Europæisk Transport Forbund (ETF). Han har tidligere blandt andet arbejdet som fisker og chauffør.

Michael Svane
Michael Svane er branchedirektør i DI Transport. Michael Svane har siden slutningen af 80’erne arbejdet med lobbyisme inden for den danske organisationsverden. Omdrejningspunkterne har været EU, handelspolitik, arbejdsmarkedet, transport og infrastruktur. Han sidder i en lang række udvalg og er senest valgt til formand for Business Europe's udvalg for transport og infrastruktur. Han er uddannet cand.jur.

Lærke Flader
Branchechef i Dansk Elbil Alliance, hvis mål er at gøre Danmark til foregangsland for emissionsfri transport. Tidligere ansættelser i Konkurrencestyrelsen, Cowi og Fødevareøkonomiske institut. Lærke Flader er uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet. 

Jacob Christian Nielsen
Administrerende direktør for ITD. Jacob Chr. Nielsen er samtidig bestyrelsesformand i FDE A/S, som er kommercielt datterselskab til ITD. Han har tidligere siddet i ledende stillinger hos blandt andet Brdr. Hartmann A/S, Lego, Ecco og senest Sauer-Danfoss, hvor han var Director of Global Controlling. Jacob Christian Nielsen har en HD i regnskab og økonomistyring og derudover en MBA i ledelse fra Leicester University.

Harry Lahrmann
Lektor ved Institut for Byggeri og Anlæg ved Aalborg Universitet. Han er ekspert i trafik- og transportsektoren med hovedvægt på trafikplanlægning og trafikteknik - herunder trafiksikkerhed og trafikinformatik.

Susanne Krawack
Chefkonsulent på områderne transport og klimatilpasning i Concito. Susanne har arbejdet med transport, planlægning og bæredygtighed i mange sammenhænge: I Miljøstyrelsen og hos rådgiverne COWI og Tetraplan. Derudover har Susanne været sekretariatschef i Transportrådet og senest direktør i Trekantområdet – et kommunesamarbejde. Hun er uddannnet civilingeniør.

Christian Ege
Sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. Arbejdede 1980-90 i Miljøstyrelsen med henholdsvis kemikaliepolitik og affald & genanvendelse. Var 1991-1977 leder af miljøområdet i Center for Alternativ Samfundanalyse (CASA). Han er uddannet cand.tech.soc. fra RUC.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00