Debat

DF til regeringen: Sæt det lange lys på

DEBAT: Regeringen bør anlægge et mere langsigtet syn på transportpolitikken. Den nuværende infrastruktur-pulje udløber i 2020. Den bør videreføres frem mod 2035, skriver Kim Christiansen (DF).

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kim Christiansen (DF)
Transportordfører

Vi står over for et heftigt politisk efterår, hvor vigtige forhandlinger om en lang række emner helst skal falde på plads. Finanslov, 2025-plan, ejendomsbeskatning, PSO-afgift og så videre. Der bliver nok at se til. Også på trafikområdet.

Dette er skrevet, inden regeringen præsenterer deres samlede finanslovsforslag, men det er allerede sluppet ud, at regeringen vil afsætte penge til at udvide E45-motorvejen mellem Skanderborg og Aarhus.

Det er en glimrende ambition, som jeg fuldt ud kan bakke op om. For der kan ikke være tvivl om, at E45 er hårdt plaget af trængsel til skade for erhvervsliv og borgere. En udvidelse af den mest trafikkerede del af strækningen vil ikke bare være godt for erhvervslivet, men også for den generelle trafikafvikling og trafiksikkerhed. Så skal vi selvfølgelig bare lige have finansieringen på plads i de kommende forhandlinger.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Erhvervslivet og Dansk Industri har allerede efterlyst, at hele strækningen fra Aarhus til Vejle bliver udvidet. Det ser jeg også gerne, så det er noget, jeg vil arbejde for at fremme. Men jeg vil ikke udstede nogen garanti om, hvornår det eventuelt vil komme til at ske.

Sæt det lange lys på
For E45 er jo langt fra det eneste sted, hvor der er store trængselsproblemer og behov for at få udvidet kapaciteten. En udvidelse af E20 på Fyn og en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen er andre projekter, som i den grad trænger sig på, hvis man spørger mig. Det er de tre vejprojekter, som, jeg mener, først og fremmest bør prioriteres.

Der er flere projekter, som vi gerne vil gennemføre, end der er penge, så der er behov for en grundig diskussion om hvilke projekter, der skal prioriteres.

Kim Christiansen (DF)
Transportordfører

Derfor efterlyser jeg først og fremmest, at regeringen begynder at anlægge et mere langsigtet syn på transportpolitikken. Der er flere projekter, som vi gerne vil gennemføre, end der er penge, så der er behov for en grundig diskussion om hvilke projekter, der skal prioriteres.

Den nuværende infrastrukturpulje udløber i 2020. Jeg mener, at vi allerede nu skal begynde at diskutere, om det ikke ville være hensigtsmæssigt at videreføre infrastrukturpuljen frem mod 2035. Det mener jeg helt klart.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Christiansen

Restauratør
Handel

0:000:00