Endnu en økonomisk begmand til Femern

STØTTE: Femern får langt mindre støtte fra EU end budgetteret med. Det er en dramatisk nyhed, lyder det fra transportminister Hans Christian Schmidt (V), der nu indkalder forligskredsen bag projektet.

Transportministeriet meddelte mandag aften, at der kommer langt mindre støtte fra EU til Femern-projektet, end man har budgetteret med.
Transportministeriet meddelte mandag aften, at der kommer langt mindre støtte fra EU til Femern-projektet, end man har budgetteret med.Foto: femern.dk
Hjalte T. H. Kragesteen

Knap har Hans Christian Schmidt (V) sat sig i transportminister-stolen, før de første problemer melder sig.

For mandag aften meddelte Transportministeriet, at der kommer langt mindre støtte fra EU til Femern-projektet, end man har budgetteret med.

Danmark får kun 4,4 milliarder kroner i støtte fra EU-puljen Connecting Europe Facility. Dermed er der 4 milliarder støttekroner mindre til forbindelsen end budgetteret med. Den nye transportminister kalder det for "en dramatisk nyhed".

"Vi får kun omtrent halvdelen af det, vi har regnet med at få i EU-støtte til Femern Bælt-forbindelsen og kommer til at mangle over 4 milliarder kroner. Det er alvorligt og så store beløb, at forligskredsen skal indkaldes omgående og have en orientering. Jeg forventer, at vi vil holde et møde inden for de allernærmeste dage, hvor vi vil vurdere, hvor vi står," siger han i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at der opstår væsentlige økonomiske problemer for projektet. I foråret kom det frem, at prisen for at anlægge Femern ser ud til at blev ni milliarder højere, end hvad man har budgetteret med. Derfor satte politikerne gang i en ny udbudsrunde, så tilbuddene for entreprenørerne forhåbentlig kommer ned. Og samtidig blev det besluttet først endeligt at beslutte projektet til september.

Der lyder desuden, at der inden 2020 vil blive mulighed for at søge om yderligere EU-støtte.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

0:000:00