Fremtiden står hverken på biler eller tog

BANEKONFERENCE: I en nær fremtid kommer vi fra A til B i selvstyrende pods, der både kører på veje og togskinner, forudser ekspert fra PA Consulting. Derfor bør vi stoppe vanetænkningen og tænke massetransport som masseindividualisering.

I Heathrow lufthavn kan businesspassagerer i dag blive fragtet i selvkørende pods fra terminalerne.  
I Heathrow lufthavn kan businesspassagerer i dag blive fragtet i selvkørende pods fra terminalerne.  Foto: www.ultraglobalprt.com
Frederik Tillitz

Vi skal fuldstændig ændre måden, vi tænker transport på og blive bekendte med tanken om, at vi lige om lidt vil komme til at transportere os på nye måder og med nye midler

Simon Scott
PA Consulting Group

Med morgenkaffen i hånden træder du ud af din hoveddør, og en selvkørende pod kører forbi og samler dig op. Der er ideelle forhold i pod'en til enten at sove, arbejde, læse avis, eller hvad du allerede har indstillet pod'en til.

Ved nærmeste jernbanespor bliver pod'en koblet til banelegemerne, og den sender dig på vej til arbejde med stor hast bag en lang række af andre pods, der lynhurtigt bringer dig til den by, du arbejder i.

Når du skal af, afkobles pod'en fra banesporet og sendes af den mest hensigtsmæssige afkørsel ud på vejen og hen til døren på din arbejdsplads.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00