Frist for rejsekort udsat igen

REJSEKORT: Deadlinen for Danmarks nye elektroniske billetsystem bliver udskudt på ny. Denne gang med 14 dage.

Det er en klar opfordring, og jeg forventer, at man kan finde ud af det her, for vi ved, at det kan lade sige gøre. Jeg forstår ikke, at man pludselig begynder at overveje ikke at lave det, og jeg agter at bruge alle min kræfter på at få det trumfet igennem. Der er slet ikke et problem med Rejsekortet, det skal bare i gang.

Hans Chr. Schmidt
Transportminister (V)
Rejsekort-projektet stod til at blive skrottet 1. december, hvis selskaberne bag rejsekortet ikke havde meldt ud, om projektet kunne sættes i gang. Men nu har transportminister Hans Chr. Schmidt (V) forlænget fristen med 14 dage. Han oplyser til Berlingske, at hvis den udvidede tidsfrist ikke overholdes, så bliver kontrakten med leverandøren, East-West Denmark Aps, annulleret.

East-West er blevet bedt udvikle et simplere system, der kan komme i drift hurtigere, end det oprindelige og mere komplicerede system. Afviser East-West, vil kontrakten blive annulleret.

Derfor gav Hans Chr. Schmidt i begyndelsen af november 2010 leverandøren et ultimatum: Systemet skal sættes i gang, ellers bliver kontrakten med leverandøren ophævet. Men nu får det i forvejen meget forsinkede projekt alligevel 14 dage ekstra. Det skyldes, at Rejsekortet A/S, der står bag projektet med det elektroniske billetsystem, stadig er i forhandlinger med East-West.

Opfordring fra ministeren
Transportministeriet har fået lavet en uvildig undersøgelse af konsulentfirmaet Gartner, og den viser, at Rejsekortet kan fungere i praksis. Hans Chr. Schmidt håber nu, at leverandøren kommer ud af starthullerne.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00