Heunicke styrker indsatsen mod social dumping

LOVFORSLAG: Nyt lovforslag skal gøre det svært at komme uden om de danske overenskomster på landevejene. Transportministeren vil sikre, at chaufførerne i danske lastbiler også lønnes efter dansk standard, men han skyder skævt, siger DI. 

I et nyt lovforslag præsenterer transportminister Magnus Heunicke tre initiativer, der skal forhindre social dumping i transportbranchen.
I et nyt lovforslag præsenterer transportminister Magnus Heunicke tre initiativer, der skal forhindre social dumping i transportbranchen.Foto: Colourbox
Line Jenvall

Med et nyt lovforslag vil transportminister Magnus Heunicke (S) stramme nettet om udenlandske chauffører, der ikke følger danske overenskomster, selvom de sidder bag rattet i danske lastbiler.

Tre initiativer skal med lovforslaget fremme en mere lige konkurrence blandt danske gods- og busvognmænd og understøtte de kollektive overenskomster.

For det første skal chauffører fra udenlandske vikarbureauer ansættes på danske løn- og arbejdsvilkår. Derudover skal det ikke være muligt for danske godsvognmænd at omgå de kollektive overenskomster ved at låne chauffører fra andre virksomheder eller lade chauffører fra udenlandske datterselskaber køre lastbiler med dansk godskørselstilladelse.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00