Langeskov får sine lyntog

AFTALE: Borgerne i Langeskov på Fyn får både intercitytog og regionaltog, efter transportminister Hans Christian Schmidt og DSB har indgået aftale. 

Foto: colourbox
Cecilie Gormsen

Borgerne i fynske Langeskov er nu sikret både regionaltog og lyntog til København. 

Det sker efter en ny aftale mellem transportminister Hans Christian Schmidt (V) og DSB, der sikrer pendlerne lyntog til København i myldretiden. Samtidig vil regionaltogene køre i timedrift.

"Det, Langeskov får, er ikke bare et IC-stop. Det vil være stop med et pendlerlyntog. Og dermed kan man komme til København på ca. en time og 18 minutter. Det vil understøtte udviklingen på Østfyn, og en del pendlere vil kunne slippe for at skulle i myldretidstrafik ind mod Odense Banegård," siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i en pressemeddelelse.

Sagen om intercitytog til Langeskov har været omdiskuteret. Balladen begyndte, da den tidligere VK-regering i 2010 gav et løfte om, at IC3-togene ville stoppe på Langeskov Station på strækningen mellem Odense og Nyborg.

Men da en række partier senere samme år vedtog en ny trafikaftale, fremgik det ikke, om det skulle være regionaltog eller IC-tog, der skulle stoppe på stationen. DSB mente, at der ikke var kunder til at retfærdiggøre at sætte IC-tog ind på ruten. Den tidligere transportminister Magnus Heunicke (S) bekendtgjorde i foråret, at Langeskov Station kun skulle betjenes af regionaltog - og ikke intercity-tog - og det skabte vrede på Fyn.

Men nu har den nye transportminister sat et punktum i sagen. 

"Der er fundet en løsning, som sikrer, at Langeskov beholder regionaltog med timedrift, som DSB tidligere har lovet, men oveni får hurtige tog til pendlerne i myldretiden," siger transportministeren. 

Det betyder, at Langeskovs borgere nu kan komme til Odense og Nyborg hver time, og direkte til København i myldretiden. De hurtige pendlertog bliver indført i december.

"Nu har Langeskov fået direkte pendlertog til og fra København - endda lyntog. Det er den løsning, der kan lade sig gøre nu og her i forhold til den køreplan, der allerede var godkendt, da jeg trådte til," udtaler Hans Christian Schmidt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00