Debat

Ny debat: Hvordan styrker vi dansk luftfart?

DEBAT: Et nyt hold af debattører sætter fokus på regeringens kommende luftfartsstrategi. Hvilke initiativer og anbefalinger skal med i strategien? Mød panelet her. 

Et nyt debatpanel sætter fokus på regeringens kommende luftfartsstrategi. 
Et nyt debatpanel sætter fokus på regeringens kommende luftfartsstrategi. Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Regeringen er på vej med en ny samlet national luftfartsstrategi.

Oprindeligt var det Magnus Heunicke, der som socialdemokratisk transportminister satte arbejdet med strategien i gang i 2015. Med det efterfølgende regeringsskifte overtog Hans Christian Schmidt (V) stafetten, der nu er givet videre til Ole Birk Olesen (LA).

Altinget spørger et nyt hold af debattører: Hvilke initiativer og anbefalinger skal med i strategien? Hvordan styrker vi dansk luftfart?

Mød panelet her. 

Thilde WaastAnders Mark JensenThilde Waast og Anders Mark Jensen
Hhv. formand og næstformand i Flyvebranchens Personale Union. Thilde Waast arbejdede inden hun blev formand i FPU i kabinen hos Cimber Air. Anders Mark Jensen har arbejdet i over 10 år i fly- og rejsebranchen både i København og i London. Han har herudover blandt andet også været formand for kabinepersonalet i Air Greenland. 

Michael SvaneMichael Svane
Branchechef i DI Transport og direktør for Dansk Luftfart. Michael Svane har siden slutningen af 80’erne arbejdet med lobbyisme inden for den danske organisationsverden. Omdrejningspunkterne har været EU, handelspolitik, arbejdsmarkedet, transport og infrastruktur. Han sidder i en lang række udvalg og er senest valgt til formand for Business Europes udvalg for transport og infrastruktur. Han er uddannet cand.jur.

Jesper Højte StenbækJesper Højte Stenbæk
Fagchef for transport og infrastruktur i Dansk Erhverv. Jesper Højte Stenbæk er uddannet cand.merc.jur. 

 

Jan VilladsenJan Villadsen
Gruppeformand i 3F Transport og formand for Nordisk Transportforbund og bestyrelsesmedlem i Europæisk Transportforbund. Han har tidligere blandt andet arbejdet som fisker og chauffør.

Mariam SkovfogedLars W. AndersenMariam Skovfoged og Lars W. Andersen
Hhv. pressechef og direktør for public affairs og infrastruktur i SAS. Lars Wigelstorp Andersen er også formand for Brancheforeningen for Dansk Luftfart. Han har arbejdet i SAS siden 1993 med ansvar for skiftende stabsfunktioner. Efter endt juridisk kandidateksamen i 1985 blev han ansat i Udenrigsministeriet, hvor han de fem af årene havde udstationeringer i EU-Kommissionen (DG COMP) og den danske ambassade i Teheran. 

 

Rasmus PrehnRasmus Prehn (S)
Rasmus Prehn har siddet i Folketinget siden 2005. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet og har arbejdet som højskolelærer.

Henning HyllestedHenning Hyllested (EL)
Transportordfører. Henning Hyllested har siddet i Folketinget siden 2011. Han har arbejdet som havnearbejder i mange år. 

 

Kristian Pihl LorentzenKristian Pihl Lorentzen (V)
Transportordfører. Kristian Pihl Lorentzen har siddet i Folketinget siden 2005. Han har skrevet "Hvor der er vilje, er der vej – transportpolitiske visioner for Danmark" i 2010 og "På sporet af Danmark – Jernbanen før, nu og i fremtiden" i 2013. Han har en videregående officersuddannelse ved Forsvaret, hvor han har været ansat fra 1981 til 2005.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00