DSB-regnskab med halv milliard i underskud

REGNSKAB: På grund af DSBFirst-skandalen har DSB nedjusteret sit årsregnskab for 2010 med 725 millioner. Regnskabet ender nu med et underskud på 551 millioner kroner.
Anders Jerking
Skandale-sagerne i DSBFirst har fået DSB til at genåbne 2010-regnskabet for at nedjustere med 725 millioner kroner. Det meddelte DSB på et pressemøde torsdag.

Årsregnskabet ender derfor med et minus på 551 millioner kroner før skat. Det er en milliard kroner dårligere end 2009-regnskabet, som endte med et plus på 460 millioner.

"Det er ganske alvorligt for DSB og DSBFirst at tage et tab af den størrelse. Det understreger vigtigheden af, at vi dels får styr på vores udenlandske forretninger, dels arbejder med at effektivisere DSB for at sikre en bæredygtig økonomi i DSB fremover," sagde DSB's konstituerede adm. direktør, Klaus Pedersen, på pressemødet.

Nedsjusteringen på 725 millioner kroner skyldes hensættelser til forventet tab på driften af DSBFirst og hensættelser til at imødegå krav i forbindelse med ulovlig statsstøtte fra DSB til DSBFirst. Men Klaus Pedersen understregede, at de 725 millioner ikke er et realiseret tab.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00