Østjyske borgmestre: E45 skal prioriteres før ny midtjysk motorvej

INVESTERINGER: Regeringen gør klar til VVM-undersøgelse for en udvidelse af motorvejen mellem Skanderborg og Vejle. Flere spor på E45 er vigtigere end en ny hærvejsmotorvej, lyder det fra borgmestre.

Trafikken holder ofte stille på motorvej E45 syd for Skanderborg. Nu vil regeringen lave VVM-undersøgelse for en udvidelse af motorvejen.
Trafikken holder ofte stille på motorvej E45 syd for Skanderborg. Nu vil regeringen lave VVM-undersøgelse for en udvidelse af motorvejen.Foto: Ritzau/Anders Brohus
Kim Rosenkilde

Alle ved, at en hærvejsmotorvej kun marginalt vil aflaste E45.

Peter Sørensen (S)
Borgmester i Horsens Kommune

Kødannelse og ventetid er blevet hverdag for de mange tusinde pendlere, der hver dag krydser nord og syd langs den østjyske motorvej E45.

Derfor tager en række østjyske borgmestre glade imod regeringens intentioner om at afsætte penge til en VVM-undersøgelse af en udvidelse af flere motorvejsstrækninger i Østjylland fra fire til seks spor.

Ifølge borgmestrene bør regeringen og Folketinget have den østjyske motorvej som førsteprioritet, når der skal diskuteres nye vejprojekter i Jylland.

Dokumentation

VVM-undersøgelser for udvidelse af E45

Regeringen vil i forbindelse med sit forslag til finansloven for 2018 afsætte 48 millioner kroner til at gennemføre VVM-undersøgelser for udvidelse af E45-motorvejen fra fire til seks spor på flere strækninger.

Vejle (Hornstrup)-Skanderborg S.
En VVM-undersøgelse for en udbygning af den cirka 35 km lange strækning mellem Vejle og Skanderborg Syd vil belyse de tekniske, natur- og miljømæssige og økonomiske konsekvenser af en udbygning af strækningen fra 4 til 6 spor.

Da det er en lang strækning, vil der også i VVM-undersøgelsen blive belyst forslag til etapevis opdeling af strækningen, som tager hensyn til bedst mulig trafikafvikling. 

En VVM-undersøgelse af strækningen mellem Vejle og Skanderborg S skal gennemføres på cirka 2 år inden for en ramme på 29 millioner kroner.

E45 Aarhus Syd – Aarhus Nord
En VVM-undersøgelse for en udbygning af den cirka 16 km lange strækning vest om Aarhus mellem Aarhus Syd og Aarhus Nord.

Der vil i VVM-undersøgelsen blive belyst forslag til etapevis opdeling af strækningen, som tager hensyn til bedst mulig trafikafvikling. 

En VVM undersøgelse af strækningen mellem Aarhus Syd og Aarhus Nord kan gennemføres på cirka 2 år inden for en ramme på 18 millioner kroner.

Kilde: Transportministeriet


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00