Minister afviser kritik om PostNord

POST: Transportminister Ole Birk Olesen (LA) afviser at have skjult oplysninger om PostNords kapitalkrav for Folketingets postordførere.

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) afviser, at PostNord på et møde med ministeriet i december sidste år skulle have sat konkrete tal på, hvor stor en kapitalindsprøjtning selskabet havde brug for fra den danske statskasse.

”Jeg blev i går spurgt af TV 2, om det er korrekt, at ministeriet lige inden jul fik at vide, at PostNord formentlig får brug for penge fra ejerne. Jeg svarede, at det var korrekt, men at der ikke ved den lejlighed blev sat konkret beløb på,” siger Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer, efter det torsdag kom frem, at et mødereferat skulle have vist, at PostNord på mødet i december fortalte ministeren, at selskabet havde brug for 2,7 milliarder kroner. Det fik Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til at beskylde ministeren for at have hemmeligholdt oplysninger for postordførerne.

Læs også: Medie: Ole Birk kendte til PostNords milliardbehov

Ifølge transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen er der tale om, at PostNord på mødet i december orienterede ministeriet om de samlede forventede omkostninger til den transformation, virksomheden i nærmeste fremtid gennemgår.

”Der hævdes nu en modsætning mellem min udtalelse og referatet fra mødet med PostNord. Men som det fremgår af det notat, der blev sendt til ordførerne og pressen i går sammen med referatet af mødet med PostNord d. 19. december, oplyste PostNord de samlede forventede omkostninger ved transformationen. Det blev også nævnt, at virksomheden alene forventede at kunne finansiere det løbende driftsunderskud,” siger ministeren og fortsætter:

”Der var en forskel mellem de samlede omkostninger og det beløb, virksomheden selv umiddelbart vil kunne finansiere. Denne forskel vil kunne håndteres på forskellig vis – ved træk på kreditfaciliteter, ved at optage nye lån, ved at staten overtager ansvaret for de tidligere tjenestemænd eller ved direkte bidrag fra ejerne. PostNord satte ikke tal på, hvor meget selskabet mente, at den svenske og den danske stat bør bidrage med, og hvor meget andre kilder forventedes at bidrage med. Det er det spørgsmål, der adresseres i notatet, og det var det, jeg udtalte mig om i går.”

Læs også: PostNord mangler 2,3 milliarder kroner og DF og opposition kritiserer Ole Birk Olesen i Postnord-sag

Ministeren oplyser i pressemeddelelsen, at han ser frem til mødet med postordførerne på tirsdag, hvor han vil gå i dybden med sagen og besvare ordførernes spørgsmål.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00