Ole Birk Olesen indkalder til hastemøde om PostNord

POST: Transport-, bolig- og bygningsminister Ole Birk Olesen (LA) har indkaldt Folketingets postordførere til et hastemøde om PostNords fremtid. Dansk Folkeparti vil sikre fortsat post til hele landet.

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Dansk Folkeparti vil frede den såkaldte befordringspligt, der sikrer landsdækkende postomdeling. Det skriver TV 2.

Meldingen kommer, netop som transport-, bolig- og bygningsminister Ole Birk Olesen (LA) har indkaldt Folketingets postordførere til et hastemøde om PostNords fremtid som følge af, at virksomhedens regnskab har vist milliardunderskud.

Et underskud, som har fået den svenske erhvervsminister til at tale om muligheden for en opdeling af den danske og svenske del af PostNord. I dag ejer Danmark 40 procent af virksomheden, mens Sverige ejer 60 procent.

Ifølge Dansk Folkeparti er det vigtigt, at staten beholder en aftale, som sikrer, at danskerne kan få leveret post, uanset hvor i landet de bor.

”Jeg går ind med den indgangsvinkel, at vi skal redde postvæsnet. Og det er ikke nødvendigvis PostNord. Men for mig er det vigtigt, at vi har den her infrastruktur,” siger Henrik Brodersen, postordfører for Dansk Folkeparti ifølge TV 2.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Brodersen

Byrådsmedlem (DF), Slagelse Kommune
VVS-montør (1984)

0:000:00