Ole Birk: PostNord skal ikke på finansloven

POST: Den danske del af PostNord er i en alvorlig situation, lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen. Men han afviser, at selskabet skal på finansloven.

Foto: Niels Hougaard
Hjalte T. H. Kragesteen

Der skal ikke postes skattepenge i det kriseramte PostNord.

Det mener transportminister Ole Birk Olesen (LA).

“Postområdet er fuldt liberaliseret i Danmark og i EU, så det er ikke en option at sætte PostNord på finansloven,” skriver han i en mail til Altinget.

Men han ser bestemt med stor bekyrming på situationen:

“Den danske del af PostNord står i en alvorlig situation, og virksomhedens ledelse har fremlagt en plan, der skal skabe balance i økonomien,” skriver han.

Der er også sat eksterne rådgivere på for at efterprøve den plan, som PostNord har fremlagt, lyder det.

Dialog med Sverige
Meldingen kommer efter et hastemøde om PostNords fremtid, hvor Folketingets partier og transportministeren deltog. PostNord har nemlig præsenteret et stort millliardunderskud på den danske del, mens man i Sverige leverer overskud på drift.

Det er man ikke glade for hinsidan, og den svenske regering har luftet idéen om at opsplitte PostNord. Regeringen er i dialog med svenskerne, lyder det fra ministeren:

“Som led i dette drøfter vi også med de svenske medejere, hvordan vi som ejere forholder os til PostNords situation. Der foreligger endnu ikke endelige konklusioner, ligesom dialogen med de svenske medejere stadig er i proces, så det er for tidligt at pege på konkrete løsninger,” skriver Ole Birk Olesen.

Den danske stat ejer 40 procent af PostNord.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00