Ole Birk vil have hurtigere EU-krav mod højresvingsulykker

ULYKKER: Unge kvinder fylder mest blandt de seneste 10 års godt 200 højresvingsulykker. Regeringen fordeler nu en mindre pose penge til kommunale foranstaltninger og opfordrer samtidig EU til at fremskynde sikkerhedskrav.

Stigende opmærksomhed kan ifølge Cyklistforbundets direktør, Klaus Bondam, være med til at forklare, at antallet af dræbte ved højresvingsulykker har været nedadgående.
Stigende opmærksomhed kan ifølge Cyklistforbundets direktør, Klaus Bondam, være med til at forklare, at antallet af dræbte ved højresvingsulykker har været nedadgående.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Kim Rosenkilde

En tidlig tirsdag morgen sidst i august blev en 27-årig kvinde ramt af en højresvingende lastbil i et lyskryds i Aarhus.

Kvinden døde af sine kvæstelser og blev dermed det seneste tal i en ulykkelig statistik over dødsfald i trafikken på grund af højresvingende lastbiler og busser.

I alt 43 personer er dræbt, og 155 er kommet ofte meget alvorligt til skade i lignende ulykker siden 2005. Og den største gruppe heriblandt er netop unge kvinder i 20'erne.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00