Debat

Ordfører: 2025-plan afsætter 22 milliarder til infrastruktur

DEBAT: Regeringen ønsker med 2025-planen at smide flere penge i udviklingen af de danske veje, skriver Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre. 

På trods af vækst og udvikling i Danmark skal vi ikke hvile på laurbærrene, men derimod gøre et godt samfund endnu bedre, skriver Kristian Pihl Lorentzen.
På trods af vækst og udvikling i Danmark skal vi ikke hvile på laurbærrene, men derimod gøre et godt samfund endnu bedre, skriver Kristian Pihl Lorentzen.
Kristian Tolbøll
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kristian Pihl Lorentzen
Transportordfører for Venstre 

Vi har en sund økonomi i Danmark. Og det går godt. Der er skabt 79.000 nye private arbejdspladser siden valget i 2015. Ledigheden er historisk lav. Antallet af offentligt forsørgede falder. Og der sker vækst og udvikling i hele Danmark. 

Vi skal dog ikke hvile på laurbærrene, men derimod gøre et godt samfund endnu bedre. Vi skal have modet og viljen til at træffe de valg, der kan sikre, at vores børns muligheder overgår de muligheder, vi selv har haft. Der er brug for, at vi politikere i højere grad tænker frem til næste generation frem for til næste valg. 

2025-planen
Netop derfor har regeringen fremlagt en 2025-plan, som skal sætte rammerne for dansk økonomi frem mod 2025. Målet er klart: Vi skal blive rigere og stærkere – så vi i årene fremover har råd til både den fælles og nære velfærd. Så vi har råd til at investere i vores tryghed. Så vi har råd til at investere i infrastrukturen.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Som transportordfører med indsigt i de mange påtrængende vejbehov rundt i landet glæder jeg mig meget over, at der i regeringens 2025-plan er prioriteret 22 milliarder kroner til et løft af rammen for de offentlige investeringer i 2021-2025. Det giver muligheder for at investere massivt i infrastrukturen med klar tyngde på vejene. Det gør Danmark rigere. De mange alvorlige hængepartier skal ryddes væk, så væksten ikke holder i kø på vejnettet. 

22 milliarder kroner kan man komme et godt stykke vej med. Men vi skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt. Nu er jeg spændt på, hvor mange penge de andre partier er villige til at afsætte til bedre veje. De er forhåbentlig ligeså ambitiøse som regeringen, når en aftale om 2025-planen skal forhandles på plads.

Derefter kommer en vigtig politisk proces med at få prioriteret og igangsat de mest påtrængende vejprojekter landet over med to vigtige mål for øje:

1) Afhjælpe flaskehalse med trængsel og tidsspilde.

2) Sikre yderligere vækst og jobskabelse i hele Danmark.

Nu har regeringen givet bolden op. Hvor der er vilje, er der vej! 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Pihl Lorentzen

Stedfortrædende MF (V) for Mads Fuglede (16/4-24), næstformand for Færdselssikkerhedskommissionen, major
videregående officersuddannelse (Forsvarsakademiet og Hærens Officersskole 1990)

0:000:00