Om  
Peter Birch Sørensen

Peter Birch Sørensen bliver klima-vismand

Økonomiprofessor Peter Birch Sørensen bliver ny formand for Klimarådet og dermed Danmarks første klima-vismand. 

Anne Justesen

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) har udpeget Peter Birch Sørensen, tidligere formand for Produktivitetskommissionen og formand for De Økonomiske Råd, til formand for Klimarådet. 

Rådet skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan man skal sikre omstillingen til et samfund med meget lave udledninger på den bedste og billigste måde.

"Jeg er derfor rigtig glad for, at vi i dag kan præsentere den formand, som kommer til at stå i spidsen for dette vigtige arbejde. En formand, som om nogen har indblik i, hvordan man tænker omkostningseffektivitet ind i klimapolitikken, så omstilling, vækst og beskæftigelse kan gå hånd i hånd," siger klimaminister Rasmus Helveg Petersen i en pressemeddelelse.

Peter Birch Sørensen er økonomiprofessor ved Københavns Universitet. Han uddannet cand.polit. og underviser blandt andet i miljø-, ressource- og klimaøkonomi. Han var formand for Produktivitetskommissionen 2012-2014, er tidligere formand for De Økonomiske Råd samt tidligere cheføkonom ved Danmarks Nationalbank.

De øvrige medlemmer af Klimarådet skal nu udpeges. Det vil være formanden og sekretariatschefen, der i samarbejde tilrettelægger Klimarådets fremtidige arbejdsplan, skriver Klimaministeriet i en pressemeddelelse. 

Klimarådet starter sit arbejde 1. januar 2015.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00