Regeringen vil sænke prisen på at krydse Storebælt

BROBIZZNES: Regeringen lægger med nyt udspil op til at sænke taksterne for at køre over Storebæltsbroen med 25 procent. Det vil koste 750 millioner kroner årligt.

Foto: Jens V. Jensen
Kim Rosenkilde

Det skal være slut med at bruge indtægter fra Storebælt til at finansiere ekstra godter på de årlige finansloven.

Regeringen lægger med et nyt erhvervs- og iværksætterudspil op til at reducere storebæltstaksterne med 25 procent.

Det vil gøre det 57 kroner billigere for en almindelig bilist at krydse den lange broforbindelse mellem Sjælland og Fyn.

Til gengæld vil staten potentielt miste indtægter for 750 millioner kroner årligt, når takstnedsættelsen er fuldt indfaset. Som kompensation her for forlænges tilbagebetalingen af Storebæltsbroen med tre år.

”Storebæltsforbindelsen tilhører danskerne. Den skal ikke være en pengemaskine for staten. Nu er der kommet økonomisk rum til at sætte taksterne ned. Det skal danskerne kunne mærke,” siger finansminister Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Takstnedsættelsen vil blive indfaset over en treårig periode, så den første nedsættelse sker 1. januar 2018 og forventes at være fuldt gennemført 1. januar 2021.

Takstnedsættelsen vil ifølge Transportministeriet betyde en forlængelse af tilbagebetalingstiden for Storebæltsbroens gæld med tre år, så forbindelsen forventes at være gældfri i 2031.

Nedsættelsen vil gælde vejtrafik og persontog. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00