Regeringens transportpolitik er blevet mere populær

FREMGANG: Ifølge vælgerne er regeringen de sidste to år blevet bedre på det transportpolitiske område, selvom tilfredsheden stadig ikke kommer over middel. Det viser en ny meningsmåling.
Trods sagerne med de skandaleramte IC4-tog er regeringens transportpolitik blevet mere populær blandt vælgerne.
Trods sagerne med de skandaleramte IC4-tog er regeringens transportpolitik blevet mere populær blandt vælgerne.Foto: Colourbox
Fakta

Spørgsmålet lød:

"Hvordan mener du, regeringen har klaret sig på følgende politikområder? Giv en karakter fra 0-10, hvor 0 står for det helt uantagelige, 5 for middel og 10 for det perfekte?"

Kilde: Meningsmålingen er foretaget af A&B Analyse på nettet for Altinget.dk blandt 1140 svarpersoner. Data er vægtede efter Søren Risbjergs seneste gennemsnit, så de er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 27. marts-1.april 2014.


Kilde: A&B Analyse
Regeringens transportpolitik er i fremgang blandt vælgerne.

Det fremgår af en meningsmåling fra A&B Analyse, hvor 1.140 danskere på en skala fra 0-10 er blevet bedt om at give regeringen karakterer på 11 politikområder.

Her får transportpolitikken en gennemsnitskarakter på 4,0 og lægger sig dermed i midten af feltet.

Selvom karakteren bestemt ikke er prangende og under middel, så er der dog tale om en forbedring i forhold til bundplaceringen fra en lignede måling fra maj 2012, hvor vælgerne gav karakteren 3,6 (se her). Det var kun få måneder efter, at regeringen i kølvandet på et voldsomt politisk uvejr måtte sende betalingsringen i graven. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00