Rejsekortet ubrugeligt for pendlere

FORSINKELSE: Pendlere må vente to-tre år længere på det nye Rejsekort end resten af landets rejsende. En fejl ville gøre det for dyrt for pendlerne at bruge kortet.

Når Rejsekortet efter planen bliver landsdækkende i 2012, må pendlerne fortsætte med deres almindelige månedskort i plastiketui. Rejsekortet vil nemlig blive alt for dyrt for pendlerne. Idéen med kortet var ellers, at jo mere man rejste, des billigere skulle det blive for den rejsende. Men test af kortet viser, at pendlere, der bruger kortet mere end fem gange om ugen, vil få alt for dyre rejser.

”Efterhånden som virkeligheden rykkede nærmere, viste det sig, at der nok ville være pendlere, som ville få store prisændringer, og det ville man gerne skåne dem for. Derfor kommer der nu et fastprisprodukt, som er meget lig et månedskort i dag,” forklarer teknisk direktør for Rejsekort A/S Gregers Mogensen til Berlingske.

Rejsekortet skal gøre det lettere at rejse på kryds og tværs af landet ved, at rejsende kan nøjes med det ene kort i stedet for forskellige billetter. Men indtil systemet er blevet justeret efter pendlernes behov, enten i 2013 eller 2014, må pendlere supplere deres pendler- eller månedskort med Rejsekortet.

”Det vil mislykkes”
Fejlen i Rejsekortets system bidrager yderligere til de problemer og forsinkelser, kortet har været udsat for. Projektet har kostet 715 mio.kr, er allerede tre til fem år forsinket og ejerne, DSB, Movia og Metroselskabet mv., har måtte bede om 667 mio.kr. ekstra for at undgå konkurs.

På Christiansborg er man ved at miste tålmodigheden. Venstres trafikordfører, Kristian Phil Lorentzen, sammenligner Rejsekort-sagen med IC4-tog-skandalen. Det samme gør ekspert i betalingskort og privat rådgiver i Pluscon Henning N. Jensen:

”Det her er en skandale, og analogien til IC4-togene er slående. Det system, man har købt, mangler væsentlige elementer, og jeg mener basalt set, at projektet vil mislykkes”, siger han til Berlingske.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00