Hækkerup savner viden om kørekort til 17-årige

KØREKORT: Regeringen kan ikke støtte de borgerliges forslag om en treårig forsøgsperiode, der giver 17-årige lov til at køre bil. En undersøgelse skal først se på andre landes erfaringer, lyder det fra justitsminister Karen Hækkerup (S).
Rød blok er ikke klar til en forsøgsordning, der giver 17-årige ret til at tage et kørekort.
Rød blok er ikke klar til en forsøgsordning, der giver 17-årige ret til at tage et kørekort.Foto: Colourbox.dk
Kristian Andersen

Der er nogle rigtig gode argumenter i forslaget, men vi mangler et tilstrækkeligt grundlag, der dokumenterer, at det er en god idé.

Karen Hækkerup (S)
Justitsminister

Der er ikke den store opbakning fra rød blok til de borgerliges forslag om, at man allerede som 17-årig skal have lov at sætte sig bag rattet.

Det gjorde regeringen og Enhedslisten klart over for den borgerlige fløj i folketingssalen tirsdag, hvor beslutningsforslaget blev førstebehandlet.

Konkret har Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance opfordret regeringen til at indføre en forsøgsordning, der giver 17-årige mulighed for at erhverve sig et kørekort. Dog på den betingelse, at de det første år kører sammen med en erfaren billist. De fire borgerlige partier henviser til en lignende ordning i Tyskland, hvor man har haft gode erfaringer.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00