Sådan gik det Thorning-regeringen

STATUS: Statsminister Helle Thorning-Schmidt har udskrevet valg. Altinget gør status over knap fire år med rød transportpolitik.

Sådan så det ud, da den røde regering trådte til i 2011.<br>
Sådan så det ud, da den røde regering trådte til i 2011.
Foto: Hasse Ferrold
Hjalte T. H. Kragesteen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev onsdag valg til Folketinget. Dermed er det tid til status over regeringsperioden set ud fra et transport-perspektiv.

I forhold til persongalleriet bød valgperioden på hele tre transportministre. Henrik Dam Kristensen (S) begyndte på posten, da regeringen kom til i oktober 2012 og sad i 22 måneder for i august 2013 at blive afløst af Pia Olsen Dyhr (SF). Hun sad for en kort periode på fem måneder, indtil SF efter et krisemøde en kold januar aften i 2014 trådte ud af regeringen. Siden da har transportministeren heddet Magnus Heunicke (S), som har siddet i 15 måneder.

Det tre ministre kan konstatere, at den røde regering går til valg uden at have løfter fra regeringsgrundlaget, der fortsat flagrer i vinden. Af de i alt 17 mere eller mindre konkrete løfter, er der ikke længere noget, som ikke er blevet håndteret (se gennemgang nedenfor).

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00