Debat

Speditører: Logistik-udsigterne er gode

DEBAT: Godstransporten skal stå helt centralt i arbejdet for at skabe flere job og gode forretninger i transportsektoren, skriver administrerende direktør for Danske Speditører, Martin Aabak. Han er optimistisk over for fremtiden og byder her valget velkomment.

Danske Speditører administrerende direktør, Martin Aabak, hilser folketingsvalget velkomment og slår et slag for logistikkens plads på den politiske dagsorden.
Danske Speditører administrerende direktør, Martin Aabak, hilser folketingsvalget velkomment og slår et slag for logistikkens plads på den politiske dagsorden.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Martin Aabak
Administrerende direktør for Danske Speditører

Danske Speditører foreslog ved årsskiftet en logistikkommission til at kortlægge mulighederne for, at alle samfundets handels- og eksportorienterede interesser, private såvel som offentlige, finder sammen om at fremme logistikken som hjælpedisciplin til fremstillingsvirksomhederne og som selvstændig serviceeksport.

Forslaget blev godt modtaget over hele spekteret fra lønmodtagere til arbejdsgivere og fra den ene side af Folketingssalen til den anden.

Men hvordan er det så gået siden?

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit debatindlæg til [email protected].

Lad det være sagt med det samme. En fin og forkromet Logistikkommission har vi endnu ikke fået. 

Men måske kan det ske efter valget! Både blå blok og centrum-venstre-alliancen siger, at de vil gøre en hel masse for at støtte initiativer, der kan skabe vækst og beskæftigelse. Set fra min kontorstol er der al mulig grund til optimisme!

Logistikken på dagsordenen
Mens vi venter på, hvad der vil ske efter det netop udskrevne valg, kan vi glæde os over, at det nyligt afholdte møde Vejtransportrådet viser, at logistikken har fået en solid plads på dagsordenen. 

Vi skal dyrke de styrker, vi har, og gribe de chancer, vi får, sådan at logistikindustrien kan bidrage maksimalt til at udvikle vores samfund med jobs og gode forretninger.

Martin Aabak
Administrerende direktør for Danske Speditører

På dagsordenen var nemlig den foreløbige afrapportering af et udredningsarbejde om vejtransporten og, nok så interessant, et kommissorium for rådets fremadrettede strategiske opgave, en udviklingsplan for vejtransporten kaldet En ny vej frem.

Danske Speditører er repræsenteret i Vejtransportrådet, og med god grund. Vore medlemsvirksomheder udgør samlet uden tvivl den største kundegruppe for vognmændene. 

Det er os, der skaffer godset. Uden os ville der ikke være megen luft i gummihjulene.

Vi er glade for at kunne være med til at diskutere styrker og svagheder, chancer og udfordringer for vejgodstransporten i Danmark. 

Vi mener også, at vi har noget at bidrage med, nemlig vores indsigt i logistik, den disciplin, som sammenkæder alle transportformer på tværs af vej, sø, bane, luft, med hjælpediscipliner som eksempelvis lager, told og dokumenter. 

Hvis der er nogle, som mener, at jeg gentager mig selv nu, jeg siger: "Der findes ikke transportformer. Der findes kun transportkæder," så er det helt korrekt. 

Det er det mantra, som vores branche hviler på. Med den indsigt kan man lægge gode planer.

Dyrk styrkerne
Jeg er glad for og stolt over, at Danske Speditører er udpeget til at komme med oplæg til Vejtransportrådets udviklingsplan særligt på området omhandlende, hvordan Danmarks styrkepositioner inden for logistik kan udbygges og anvendes til at skabe udvikling. 

Det er det ene af fire temaer, som indgår i arbejdsplanen for at tilvejebringe en udviklingsplan. Oplægget skal præsenteres i august.

Vores bidrag til udviklingsplanen kommer til at beskæftige sig med at dyrke de styrker, vi har, og gribe de chancer, vi får, sådan at logistikindustrien kan bidrage maksimalt til at udvikle vores samfund med jobs og gode forretninger.

Der findes ikke andre måder at fremme dansk vejgodstransport i det lange løb.

Vi skal videre. Efter valget og regeringsdannelsen åbner der sig forhåbentlig nye muligheder!

Danske Speditører har givet bolden op til en tværgående politisk satsning på området. Hvem vil gribe den til gavn for væksten og beskæftigelsen? 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Aabak

Adm. direktør, Danske Speditører, sagkyndig dommer, Sø-og Handelsretten, advokat
cand.jur. (Københavns Uni. 1995), master of management development (CBS 2005)

0:000:00