Tidligere K-minister skal lobbye for transportbranchen

JOBNYT: Den tidligere konservative minister Carina Christensen bliver fra nytår ny administrerende direktør i transportorganisationen ITD.

Foto: Claus Fisker/Scanpix
Cecilie Gormsen

Fra 9. januar sætter tidligere konservativ minister Carina Christensen sig i direktørstolen hos ITD, der er brancheorganisationen for den danske vejgodstransport.

Carina Christensen er nemlig blevet ansat som ny administrerende direktør, hvor hun skal stå for at udvikle organisationen. Og det ser hun frem til:

”Det er et unikt og spændende job – ikke mindst med den helt særlige kombination, der er i ITD mellem den danske transportorganisation og dens datterselskaber, der opererer på det europæiske marked. Fra min tid som transportminister ved jeg, at det indholdsmæssigt er særdeles interessant at arbejde med transportområdet, og jeg glæder mig til vende tilbage,” siger Carina Christensen.

Carina Christensen sad i Folketinget fra 2001 til 2011, og hun kender transportområdet fra sin tid som transportminister; en post hun sad på 2007 til 2008. Hun blev første gang udnævnt til minister i 2006, da daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) gav hende posten som familie- og forbrugerminister. Efter sin tid som transportminister blev hun kulturminister, og der var hun indtil 2010, hvor hun efter en rokade røg helt ud af regeringen.

Hos ITD, der har omkring 780 medlemsvirksomheder og knap 60 medarbejdere, glæder bestyrelsesformand Gert Jakobsen sig over ansættelsen af den nye direktør.

”Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med Carina Christensen og er overbeviste om, at hun med sin politiske erfaring og sit politiske netværk såvel nationalt som internationalt samt sin viden og ballast fra det erhvervsorganisatoriske arbejde kan bidrage konstruktivt til den fortsatte positive udvikling af ITD,” siger Gert Jakobsen i en pressemeddelelse.

”Hertil kommer, at Carina Christensen på forskellig vis har arbejdet indgående med innovation og udviklingsprojekter, og det er noget af det, vi fortsat vil prioritere højt i ITD,” fortsætter han.

Carina Christensen er uddannet cand.negot. med speciale i international økonomi, og efter sin tid i Folketinget har hun været direktør for erhvervsorganisationen UdviklingVejen i Vejen Kommune og senest direktør for Nordisk Innovation under Nordisk Ministerråd.

Carina Christensen afløser Jacob Chr. Nielsen, der i juni forlod direktørposten i ITD efter seks år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carina Christensen

Adm. direktør, erhvervsorganisationen Grakom
cand.negot. (SDU 1998)

0:000:00