Troels Lund: Vi lever op til vores valgløfter

VÆKST: Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative lavet en vækstaftale, som blandt andet byder på lavere færgetakster til de danske øer og en bredbåndspulje, der skal sikre bedre dækning i hele landet.

Foto: Sophia Juliane Lydolph/ Scanpix
Emma Qvirin Holst

Tirsdag landende regeringen en vækstaftale med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative. Aftalen består af 16 initiativer, og den udmønter blandt andet finanslovens vækstpulje på 150 millioner.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) mener, at aftalen er et eksempel på, at regeringen lever op til sine valgløfter

”Det er en aftale, der lægger op til, at vi nu ruller den politik ud, som regeringen gik til valg på. Jeg er rigtig glad for, at vi er enige i de blå partier om, hvad der skal til,” siger han.

Et af de 16 initiativer byder på at sænke billetpriserne på færgerne til og fra de danske øer. Der er afsat 48 millioner i efteråret 2016 og efterfølgende 95 millioner kroner årligt.

Netop færgetaksterne har været genstand for megen opmærksomhed. Før valget foreslog den tidligere regering at bruge 133 millioner på at sænke billetpriserne, hvilket skulle give trafikal ligestilling uden for skolernes ferie.

I kølvandet på det forslag meddelte den nuværende transportminister Hans Christian Schmidt (V), at Venstre ville arbejde for fuld trafikal ligestilling til de danske øer.

Afviser løftebrud
Resultatet af regeringens vækstaftale skuffer Fanøs borgmester Erik Nørreby (V), der ifølge TV 2 kalder det for løftebrud, da han mener, at Venstre havde lovet mindst 133 millioner.

Men den anklage afviser Troels Lund Poulsen:

”Det er klart, at der er altid nogen, der ønsker sig mere. Men nu bruger vi 95 millioner kroner om året på at gøre færgetaksterne billigere. Det er da bestemt en rigtig god investering for vores ø-samfund,” siger han.

Ministeren understreger, at det har været nødvendigt at prioritere, da man også gerne ville afsætte midler til en bredbåndspulje, der skal skabe bedre dækning i hele landet.

Dansk Folkeparti har meldt klart ud, at man vil arbejde for fuld trafikal ligestilling. Men partiets erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, afviser også, at der er tale om løftebrud:

”Politik er nu engang det muliges kunst. Men der er også god grund til at være rimelig glad for, at vi nu har sikret, at der er sat næsten 100 millioner kroner ekstra af til at sætte taksterne ned de kommende år,” siger han.

Aftalen er en del af det vækstudspil, som regeringen præsenterede i november, og samlet set byder aftalen på initiativer for 800 millioner kroner over de næste fire år. Se hele aftalen her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Kristian Skibby

MF (DD)
shippingmand (DFDS Transport 1992)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00