Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Birk Olesen: Nye eltog vil køre 180 km/t

SVAR:

Nye eltog på strækningen mellem Esbjerg og København er godkendt til at køre 180 km/t, oplyser transportministeren i et svar til Anni Matthiesen (V).

Birk Olesen: Aarhus blev advaret mod sen godkendelse af Letbanen

SVAR:

Trafikstyrelsen advarede Aarhus Letbaae og Keolis om, at de ville løbe en betydelig projektrisiko ved at udskyde ansøgningerne om sikkerhedsgodkendelse til sent i processen. Det fremgår af et svar fra transportministeren til Andreas Steenberg (R).

Lauritzen har ikke kendskab til batteriproduktion

SVAR:

Skatteministeren kan ikke oplyse, hvor meget CO2 der bruges til at producere et batteri til en elbil, da ministeriet ikke har kendskab til tallene. Det skriver han i et svar til sit udvalg.

Birk Olesen: Lavere brotakst flytter 25 procent færre biler til Femern

SVAR:

Når taksten over Storebæltsbroen reduceres med 25 procent, vil hver fjerde af de 2.000 biler, som var forventet dagligt at tage den nye Femern-forbindelse i stedet, alligevel fortsætte med at tage turen over Fyn. Dermed vil det tage tre år længere end beregnet at betale Femern-forbindelsen af. Det viser et svar fra Transportministeren til Karsten Hønge (SF).

Birk Olesen bekræfter ferietrængsler hos Arriva

SVAR:

Arriva oplevede i år, som det også var tilfældet sidste år, et højere niveau af aflyste togafgange i sommerperioden. Det bekræfter transportministeren i et svar til Andreas Steenberg (R)

Pape kan ikke opgøre antallet af bøder for ophold på rastepladser

SVAR:

Justitsministeren har med hjælp fra Rigsadvokaten ikke været i stand til at svare Claus Kvist Hansen (DF) på, hvor mange bøder Politiet har udskrevet til chauffører for at opholde sig ulovligt på rastepladser. Det er ikke ulovligt, med mindre der er specifik skiltning.

Lauritzen kan ikke beregne, hvad flere biler betyder for CO2-udslippet

SVAR:

Det har ikke været muligt for skatteministeren at regne sig frem til, hvad det betyder for Danmarks CO2-udslip, at der bliver solgt flere biler. Nye biler er mere brændstoføkonomiske, men til gengæld bliver der kørt mere, skriver ministeren i sit svar til Roger Matthiesen (ALT).