Seneste artikler

Minister laver UPV-aftale udenom forligspartier

PARAT: Regeringen og DF er enige om at tilføre vurderingen af uddannelsesparathed (UPV) en ”praksisfaglig dimension”. S, SF og R undrer sig: Er undervisningsministeren ved at opsige forlig på området?

Minister om rammeforsøg: Ingen bliver tvunget

SPØRGETID: Undervisningsminister Merete Riisager (LA) forsikrer, at ingen skoler bliver tvunget til at være en del af et kommende rammeforsøg. Det er et forsøg på at undermininere folkeskolereformen, mener S. Se debatten her.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Riisager beskylder S for sjusk med pædagog-rolle

FOLKESKOLE: Socialdemokratiet og forligspartierne har ikke defineret godt nok, hvad pædagogers rolle er i folkeskolen, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA). Christine Antorini (S) har svært ved at se, hvordan de kunne have gjort det anderledes.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

DA: Indfør krav om jobparathed for unge

FORSLAG: Kravene om uddannelseshjælp til unge under 30 år er for ensidigt fokuseret på uddannelse, mener DA. I stedet vil mange unge have bedst af at komme i job, lyder det. Forskere bakker op.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

S: Alle skal erklæres parat til uddannelse

VURDERING: Vi skal ikke længere stemple vores børn og unge som ikke-egnede til en ungdomsuddannelse, lyder det fra S-formand Mette Frederiksen.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Tusinder af unge farer vild i uddannelsessystemet

PROBLEM: 16 procent af alle unge er hverken i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse, når de er 23 år, viser ny analyse. Alt for mange unge farer vild i systemet, mener undervisningsministeren.

40.000 skoleelever spiller skak i dag

REKORD: Pokémon er sat skakmat, når næsten 40.000 skoleelever på 266 skoler i dag sætter ny deltagerrekord på hjernegymnastikkens motionsdag.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Radikale til Alternativet: Er dét ny politisk kultur?

TV: Hvordan kan det være ny politisk kultur at kritisere en minister for at skifte standpunkt? Det måtte Alternativets Carolina Magdelene Maier svare på, da hun torsdag tog ordet i Folketinget. "Hvis man gør det med et glimt i øjet, går det nok", lød svaret. Se klippet her. 

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Børne- og Socialministeriet får ny departementschef

JOBNYT: Jens Strunge Bonde er ny departementschef i Børne- og Socialministeriet. Han kommer fra en stilling som direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

S beskylder LA-minister for at provokere

SKOLEREFORM: ”Det er en provokation,” lyder det fra Socialdemokratiet, efter at undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance har bebudet forsøg med kortere skoledage på 50 skoler.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse 1