Artikel

Riisager beskylder S for sjusk med pædagog-rolle

FOLKESKOLE: Socialdemokratiet og forligspartierne har ikke defineret godt nok, hvad pædagogers rolle er i folkeskolen, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA). Christine Antorini (S) har svært ved at se, hvordan de kunne have gjort det anderledes.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

DA: Indfør krav om jobparathed for unge

FORSLAG: Kravene om uddannelseshjælp til unge under 30 år er for ensidigt fokuseret på uddannelse, mener DA. I stedet vil mange unge have bedst af at komme i job, lyder det. Forskere bakker op.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

S: Alle skal erklæres parat til uddannelse

VURDERING: Vi skal ikke længere stemple vores børn og unge som ikke-egnede til en ungdomsuddannelse, lyder det fra S-formand Mette Frederiksen.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Tusinder af unge farer vild i uddannelsessystemet

PROBLEM: 16 procent af alle unge er hverken i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse, når de er 23 år, viser ny analyse. Alt for mange unge farer vild i systemet, mener undervisningsministeren.

40.000 skoleelever spiller skak i dag

REKORD: Pokémon er sat skakmat, når næsten 40.000 skoleelever på 266 skoler i dag sætter ny deltagerrekord på hjernegymnastikkens motionsdag.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Radikale til Alternativet: Er dét ny politisk kultur?

TV: Hvordan kan det være ny politisk kultur at kritisere en minister for at skifte standpunkt? Det måtte Alternativets Carolina Magdelene Maier svare på, da hun torsdag tog ordet i Folketinget. "Hvis man gør det med et glimt i øjet, går det nok", lød svaret. Se klippet her. 

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Børne- og Socialministeriet får ny departementschef

JOBNYT: Jens Strunge Bonde er ny departementschef i Børne- og Socialministeriet. Han kommer fra en stilling som direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

S beskylder LA-minister for at provokere

SKOLEREFORM: ”Det er en provokation,” lyder det fra Socialdemokratiet, efter at undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance har bebudet forsøg med kortere skoledage på 50 skoler.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse 1

Rift om millioner til højtbegavede elever

KLOGSKAB: Undervisningsministeriet har modtaget 64 ansøgninger om at at få del i millioner til projekter, der skal forbedre indsatsen for højtbegavede elever. De fleste ansøgere får afslag.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Øget pres på lederne i folkeskolen

PRES: Et stigende pres fra politikere, forvaltning og omverden gør, at skoleledernes kerneopgave har forandret sig meget gennem de seneste år, viser ny undersøgelse. Skoleledere mangler afgørende kompetencer.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse