Artikel

Riisager: Unge skal ikke uddanne sig for statens skyld

INTERVIEW: Undervisningsministeren vil gøre op med ”konkurrencestats-tankegangen" om, at unge får en uddannelse for statens skyld. Vi skal blive bedre til at fokusere på de unges ønsker, påpeger hun.

Treparts-udvalg får ny formand efter protest-afsked

NAVNENYT: Jørgen Søndergaard trak sig i protest mod hemmelighedskræmmeri om kompetencefonde. Nu er DEA-direktør Stina Vrang Elias udpeget som ny formand for regeringens ekspertgruppe om efteruddannelse.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Anbefalinger skal styrke matematik i gymnasiet

DYGTIGERE: Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har modtaget en række anbefalinger fra matematikkommissionen til, hvordan det faglige niveau i matematik kan styrkes.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Milliarder til uddannelse hober sig op

RETUR: Staten opkræver milliarder af kroner fra virksomhederne til efteruddannelse, men pengene hober sig op uden at blive brugt. Nu mener DA, at pengene skal betales tilbage til virksomhederne. Minister erkender problemet.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse 1

Tilbud til svage unge har ringe dokumenteret effekt

ANALYSE: Kun enkelte af de mange forberedende uddannelsestilbud til svage unge har dokumenteret effekt for videre uddannelse og beskæftigelse. Vi får for lidt for pengene, lyder det fra flere kilder. KL er på vej med udspil til at styrke området.

Analyse: Røde partier snublede i brugerbetaling

ANALYSE: Uddannelsesloftet blev vedtaget i et rodet forløb, hvor modstanderne nærmest forærede Søren Pind (V) en undersøgelse af brugerbetaling. Forløbet deler røde partier i pragmatikere – og dem, der vurderer, at modstanden fejlede.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Virksomheder får penge til at udvikle digitale læremidler

DIGITALT: For at forbedre undervisningen uddeler Undervisningsministeriet nu 12 millioner kroner til 16 virksomheder, der skal udvikle nye digitale læremidler til grundskolen. 

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Private gymnasier løfter eleverne mest

ANALYSE: De private gymnasier er bedre til at løfte eleverne fagligt end de offentlige gymnasier, viser ny analyse fra Cepos. Men også blandt de offentlige gymnasier er der store forskelle, påpeger forskningschef.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Fusk med AMU-beviser havner hos minister

DOKUMENTFALSK: Dansk Folkeparti rejser nu sagen om omfattende fusk med AMU-beviser over for undervisningsministeren for at bremse lignende sager fremover.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse

Elever i specialundervisning trives godt

UNDERVISNING: Eleverne i specialundervisningstilbud trives bedre end elever i almene folkeskoler, fremgår det af ny undersøgelse. Men mange får ikke undervisning på aldersvarende niveau.

Kræver adgang til Altinget | Uddannelse